Ingredientai:

  • Šamo filė – 400 gr
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kviečių duona – 100 gr
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Sviestas – 3 šaukštai
  • Druska, malti juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimas:

1.   Nuplaukite šamo filė, nusausinkite ir supjaustikite nestambiais gabalėliais. Nulupkite svogūną. Kviečių duoną išmirkikite vandenyje arba piene.

2.   Sumalkite mėsmale supjaustytą šamo filė, nuluptą ir supjaustytą svogūną ir išmirkytą duoną.

3.   Žuvies faršą pasūdykite, įberkite maltų pipirų, kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.

4.   Paruoštą masę padalinkite poricijomis, apvoliokite džiūvėsiuose (pagal norą), suformuokite iš gautos masės kotletus ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su ištirpintu sviestu.

Patarimas: Šamo kotletus tiekia ant stalo su bulvių koše arba Jūsų pasirinktu garniru.