Ingredientai:
- Šamo filė – 400-500 g
- Bulvės – 400 g
- Grietinėlė – 200 ml
- Kvietiniai miltai – 4 šaukštai
- Augalinis aliejus – 4 šaukštai
- Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai
- Sviestas – 40 g
- Bekonas – 60 g
- Smulkinta kalendra – 6 g
- Druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas:
- Išvirkite bulves, sutrinkite iki vientisos masės su kalendra. Pasūdykite, įberkite pipirų ir palikite stovėti šiltoje vietoje.
- Šamo filė pasūdykite įberkite pipirų ir apvoliokite miltuose.
- Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių su nedideliu kiekiu aliejaus iki žuvis įgaus aukso spalvos plutelę.
- Bulvių košę išdėkite ant pašildytos lėkštės, ant viršaus sudėkite šamo filė ir keptą bekoną.