Ingredientai:

  • Šamo filė – 400-500 g
  • Bulvės – 400 g
  • Grietinėlė – 200 ml
  • Kvietiniai miltai – 4 šaukštai
  • Augalinis aliejus – 4 šaukštai
  • Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai
  • Sviestas – 40 g
  • Bekonas – 60 g
  • Smulkinta kalendra – 6 g
  • Druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Išvirkite bulves, sutrinkite iki vientisos masės su kalendra. Pasūdykite, įberkite pipirų ir palikite stovėti šiltoje vietoje.
  2. Šamo filė pasūdykite įberkite pipirų ir apvoliokite miltuose.
  3. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių su nedideliu kiekiu aliejaus iki žuvis įgaus aukso spalvos plutelę.
  4. Bulvių košę išdėkite ant pašildytos lėkštės, ant viršaus sudėkite šamo filė ir keptą bekoną.