Ingredientai:

Šamo filė – 800 g
Bulvės – 800 g
Svogūnas – 1 vnt.
Grietinė – 300 ml
Sviestas – 2,5 šaukšto
Malti raudonieji pipirai – 1 šaukštelis
Druska pagal skonį

Gaminimas:

Šamo filė supjaustykite mažais gabalėliais ir pasūdykite.
Nuskustas bulves supjaustykite plonais kubeliais. Sviestu ištepkite kepimo formą, skardą ar keptuvę ir sudėkite į ją bulves, pasūdykite, ant viršaus išdėliokite šamo filė.
Sumaišykite stambiai sutarkuotą svogūną su sviestu ir pipirais. Gautą mišinį supilkite ant žuvies ir bulvių.
Kepimo skardą įdėkite į įkaitintą iki 150 laipsnių orkaitę ir kepkite 40-50 minučių arba tol, kol bulvės taps minkštos.