Ingredientai:

  • 500 g Šamo filė
  • 1/2 puodelio (170 g) medaus
  • 1/4 puodelio (75 g) sojos padažo
  • 1 arb. š. garstyčių su grūdeliais
  • 1 citrinos sultys
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. pipirų
  • 3 bulvės

 

Gaminimas: 

  1. Šamo filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Pasigaminkite marinatą. Į dubenį supilkite medų, sojos padažą, garstyčias, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, trintą česnaką, druską ir pipirus. Visus produktus išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Į kepimo maišelį arba paprastą švarų maišelį sudėkite supjaustytą šamo filė, supilkite pagamintą padažą.
  4. Užriškite maišelyje ir bent porą valandų palikite pasimarinuoti šaldytuve. Galima palikti ir nakčiai.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Supjaustykite bulves griežinėliais ir ištepkite alyvuogių aliejumi. Į kepimo indą sudėkite šamo filę gabaliukus, bulves ir ant viršaus supilkite pusę padažo. Kepkite orkaitėje 20 minučių.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės, bulvių griežinėlius apverskite, užpilkite likusį padažą ir kepkite orkaitėje dar 10-20 minučių.
  7. Patiekite karštą su šviežiomis daržovėmis.