Ingredientai:
- 500 g Šamo filė
- 1/2 puodelio (170 g) medaus
- 1/4 puodelio (75 g) sojos padažo
- 1 arb. š. garstyčių su grūdeliais
- 1 citrinos sultys
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 4 skiltelės česnako
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. pipirų
- 3 bulvės
Gaminimas:
- Šamo filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Pasigaminkite marinatą. Į dubenį supilkite medų, sojos padažą, garstyčias, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, trintą česnaką, druską ir pipirus. Visus produktus išmaišykite iki vientisos masės.
- Į kepimo maišelį arba paprastą švarų maišelį sudėkite supjaustytą šamo filė, supilkite pagamintą padažą.
- Užriškite maišelyje ir bent porą valandų palikite pasimarinuoti šaldytuve. Galima palikti ir nakčiai.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Supjaustykite bulves griežinėliais ir ištepkite alyvuogių aliejumi. Į kepimo indą sudėkite šamo filę gabaliukus, bulves ir ant viršaus supilkite pusę padažo. Kepkite orkaitėje 20 minučių.
- Išimkite kepimo indą iš orkaitės, bulvių griežinėlius apverskite, užpilkite likusį padažą ir kepkite orkaitėje dar 10-20 minučių.
- Patiekite karštą su šviežiomis daržovėmis.