Ingredientai:

Šamas ar šamo filė – 350 g
Miltai – 400 g
Svogūnai – 2 vnt.
Grietinė – 50 g
Petražolės (žalymynai) – 0,5 ryšulio
Svogūnų laiškai – 0,5 ryšulio
Druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas:

Šamo filė nuplaukite, supjaustykite smulkiais gabalėliais.
Sumalkite mėsmale supjaustytą šamo filė, nuluptą ir supjaustytą svogūną.
Gautą masę pasūdykite, įberkite pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Iš miltų, kiaušinio ir vandens išminkikyte kietą tešlą, iškočiokite ploną lakštą, iš jo stiklinės pagalba išpjaukite skritulius.
Į kiekvieno skritulio vidurį įdėkite šiek tiek faršo ir sulipdykite, formuodami koldūnus.