ŠAMAS KEPTAS ANT GRILIO
- Šamas ar šamo filė – 500 g https://zuviespastas.lt/produktas/skrostas-ungurinis-samas-be-galvos-1-kg/
- Sviestas – 40 g
- Salotos – 1 ryšulys
- Citrina – 0,5 vnt.
- Druska, pipirai pagal skonį
Gaminimas:
- Išdarykite ir išvalykite šamą, supjaustykite gabalėliais, pasūdykite ir palikite 30 minučių pastovėti. Jeigu renkatės šamo filė, tai sūdykite visą iš karto.
- Išvoliokite žuvį ištirpintame svieste, apibarstykite prieskoniais ir kepkite ant grilio, kartais apipildami sviestu.
- Paruoštus šamo gabalėlius sudėkite ant salotų lapų, patiekalą papuoškite citrinos grėžinėliais.
Šefo patarimas: Rinkdamiesi šamo filė su oda, filė odą negiliai įpjaukite, nes žuvis geriau išlaiko savo formą ir būna sultingesnė.